29 augusti 2016

Hösten kommer med kurser



Ingen har väl missat att kurskatalogerna är ute? Det finns som vanligt mycket att välja på för den hantverksintresserade, både gamla godingar och nya tekniker som man gärna skulle testa på. 
 Inom Pedersöre MI är kurserna Handarbetsglädje riktiga långkörare som förtsätter år efter år. De tar upp såväl vävning som virkning och stickning, och även broderi. En mångsidig kurs som passar för olika intressen. Handarbetsglädje erbjuds på följande orter: Bäckby, Katternö, Kållby, Lepplax och Nederpurmo. Lärare är Inga-Britt Holmbacka. Anmälningar kan göras t.ex. på Pedersöre MI:s webbsidor.



När vi nu talar om stickning med mera kan jag också berätta att bumbitröjorna med regnbågsknappar snart finns till salu på Hantverkarboden. Gulgröna, rosa och blå med och utan huvor. Roliga knappar och tillhörande små babysockor. Den första bumbitröjan med regnbågsknappar presenterade jag här på bloggen för ett tag sedan, en vitbottnad goding som min lilla pojke fick av sin mormor då han föddes. Namnet bumbitröja kom för att någon tyckte han såg ut som den sötaste lilla pastelliga bumbibjörnen när han hade på sig sin huvtröja. Bilden är från oktober ifjol då han var bara tre månader gammal. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar