23 december 2015

Paketeringstips(Grävlingskortet ritat av Anna Lolax)
Handarbeten är uppskattade presenter. Det är gåvor gjorda med kärlek och omsorg från början till slut. Särskilt till julen är det många handarbetare som väljer att ge bort sockor, vantar, halsdukar och tröjor. Här kommer ett litet tips på hur man kan slå in sina mjuka paket så de blir riktigt snofsiga. För som ni vet är detaljerna lika vitktiga som helheten. En tilltalande utsida på presenten ger dubbel glädje, och med detta tips blir innehållet svårare att gissa också, och spänningen töjs ut. Dessutom passar dethär tipset ypperligt för de som har ont om tid.


Tipset är enkelt. Spara alltid alla kartonger som diverse saker du köper kommer i, stora som små. Öppna försiktigt upp limfogen, sväng kartongen ut och in och limma ihop igen. Vips har du en ny och fin slät kartong att paketera dina handarbeten i. Bara att sätta på ett snöre och skriva en liten julhälsning.
Från dethär...

... till dethär.
Använd gärna textila snören, garnsnoddar eller platta mönstrade band att dekorera kartongen med. På så vis kan mottagaren återbruka såväl kartong som snöre nästan gång hen ska ge bort en present.
 På kartongens insida syns vad kartongen ursprungligen innehållit. Det gör att tipset sprids vidare och nästa år kanske mottagaren väljer att paketera sina julklappar på samma enkla vis. Fram för återbruk och enkla lösningar, mindre skräp och mer kärlek. God jul!Originalidé härifrån.

2 kommentarer:

  1. Men vilket smart tips, hade jag aldrig tänkt på..! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja eller hur? De bästa tipsen är enkla och billiga och underbart smarta.

      Radera