4 juli 2016

Regnbågsknappar i pastellDet finns så mycket roligt man kan göra med knappar. Valet av knappar kan helt och hållet lyfta eller stjälpa ett plaggs utseende. Och vilka valmöjligheter det finns sen. Både vad gäller färger, mönster, storlekar och material. Trä, plast, metall, papper, tråd, musselskal, ben och så vidare. Listan är lång, men vanligast idag är knappar i plast och metall. 
 Den här lilla tröjan har min mamma stickat till min bebis (som snart fyller ett år men nog ännu är bebis). Istället för att sätta vita knappar ville jag ha olikfärgade knappar som tog upp de olika skiftningarna i garnet, som en regnbåge i pastell. Jättesött blev det, men vi letade bra länge innan vi hittade alla nyanserna. Dock köptes inte en enda ny knapp, alla är sådana vi hittade i våra skrymslen och lådor.


Garnet är en mix av bambu och bomull och tröjan är pärlstickad. Oftast passar självmönstrande garner bäst i slätstickning, men det här garnet funkade riktigt bra i pärlstickning, blev sådär lagom karamelligt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar