29 april 2016

Torkställning för småtvätt



Häromveckan snubblade jag över en bunt smala metalltrådsgalgar på teatern. De är alldeles för skrangliga för att ha hängandes i garderoberna med dräkter på, men första känslan var ändå dessa måste sparas, av dessa kan det bli något bra
 I provrummet hängde de ett tag tills det plötsligt stod klart vad de kunde återanvändas som. Vi var i skriande behov av torkställningar för strumpor och småtvätt. Med många skådespelare i huset blir det många strumpor och för att de efter tvätt ska hitta tillbaka till sina rättmätiga ägare behövs smarta system för tvätt, torkning och sortering.
 Jag påminde mig om att jag för ett tag sedan sett en video av en man som gjorde om just metallgalgar till alla möjliga fiffiga användbara prylar. Bland annat torkställningar av denna typ. Istället för att köpa nyproducerade dito i plast gjorde vi följaktligen våra egna. Material: metallgalgar, träklädnypor och korta slangbitar för att hålla klädnyporna på avstånd från varandra. Mycket kostnadseffektivt och bra. Träklädnyporna kostade 0,99€ för 20 stycken. Galgarna var alldeles gratis och slangen kom från rekvisitaförrådet där den legat oanvänd. Resultatet blev en utmärkt lösning på vårat sorteringsproblem för småtvätt. Och ett utmärkt sätt att spara pengar och miljö och dessutom är de här torkställningarna i betydligt bättre material än plastskrällena man köper färdiga. 



Vi testade först med bara galgarna och klädnyporna utan slangbitar emellan...


... men då hände detta. Alla klädnypor halkade till ena sidan och tvätten fick inget luftrum att torka i. Eftersom metalltråden var för grov att enkelt böja me tång för att göra små backar mellan klädnyporna blev slangbitarna en mycket smidigare lösning. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar