31 maj 2015

Mönstren som finns runtom oss


Tittar man sig omkring lite extra ser man att världen är full av repetitiva mönster, perfekta att omvandla till stickmönster (eller broderi- eller flerfärgsvirkningsmönster). Enkla former går att omvandla till småskaliga mönster, lämpliga för babyplagg, sockor, vantar och annat smått. Denhär rostiga plåten med plustecken ger positiv energi, och det är aldrig fel att omge sig av sådant.

Plusplåt, rapport

Plusplåt, upprepat mönster
Exteriören på ett gammalt hus blir till ett grafiskt mönster. Lite flera maskor per rapport krävs, men mönstret kan också användas på såväl stora som små alster. I omvandlingen dyker det plötsligt upp en fläkt av sjuttiotalet, kanske beror det på färgsättningen. 

Pärttor, rapport

Pärttor, upprepat mönster
Knepigast är de runda formerna, man blir ofta tvungen att använda rätt många maskor för att få dem att fungera. Men, man bör komma ihåg, mönstret behöver inte bli exakt lika som förlagan, det är ju desto bättre om det lever sitt eget liv. Dehär fina gula formerna pryder i originalversionen ett bokomslag, men i omvandlingen till mönster påminner de mig om kantareller (som jag för övrigt åt idag). 

Kantarell, rapport

Kantarell, upprepat mönster
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar